Om Anna

anna-sandahl

Stories behöver aldrig hittas på, de finns överallt. Att jobba med kommunikation handlar om att lära sig se dem. I ögon, platser, människor och företag. Ja, egentligen finns nog det inga ‘kreatörer’ i ordets rätta bemärkelse, bara människor som lyfter fram det som redan finns där gömt någonstans. 

Jag är någon slags rastlös typ på ständig upptäcktsfärd i idévärlden. Sedan jag startade första firman i 17-årsåldern har det blivit totalt sex företag, bl a ett bokförlag och en löparsajt som i dag drivs av andra fantastiska entreprenörer. Det mesta jag gjort faller inom digitala tjänster och kreativ konceptutveckling.

Min bana började dock på Sydsvenskans kultur- och nöjesredaktion 2005 och som journalist på Skånska Dagbladet och Norra Skåne. Under några år var jag chefredaktör för internationella magasin inom Egmont Publishing och skribent för Sydkusten i Spanien. Jag blev digital redaktör inom Aller media, chefredaktör inom Mediavänner och skribent för FAB Förlag. En tid bodde jag utomlands och jobbade som resereporter, bl a i Kenya och ColombiaJag utbildade mig i radioproduktion i samarbete med Sveriges Radio och i videoproduktion med SVT som jag även gjorde dokumentärfilm för från Afrika.

Det som fick mig att lämna journalistiken för marknadsföring var när jag blev involverad i ett av de stora mediehusens övergången från print till webb. Jag ansvarade då för en digitalisering och SEO-anpassning av en stor mängd innehåll. När jag märkte vilken genomslagskraft teknik+story hade fick jag blondad tand. Det här är framtiden tänkte jag, och det tänker jag fortfarande. Fast framtiden har blivit samtiden!

2015 startade jag den digitala kommunikationsbyrån Ode Agency i Malmö, specialiserad på content marketing och copywriting till företags digitala kanaler. I oktober 2017 slogs Ode samman med fyra andra byråer i Malmö och bildade Resultify, där jag i dag är delägare och jobbar med digital kommunikation och varumärkesstrategier åt våra kunder. Det är helt underbart roligt. Resultify har drygt 50 anställda i 3 länder och jag fascineras av alla dessa fantastiska hjärnor.

 

Vill du hitta på något kul?

info@anna-sandahl.se

 


Akademisk bakgrund

  • 5 års universitetsstudier i medieaktivism, spansk lingvistik och litteratur, ekoturism och kulturarv vid Lunds universitet, Linköpings universitet och Stockholms universitet, inkl en kandidatexamen i journalistik och medieproduktion vid Linnéuniversitetet

Andra engagemang

  • Reporter vid Sveriges Radio
  • Digital administratör för Latinamerikagrupperna
  • Jury under Skåne Innovation Week 2017, digitala koncept för ”Det öppna Skåne 2030” med MINC + Malmö Startups
  • Jury under EMC Summit 2017 på Malmö Live (Empower and Motivate for Change)
  • Föreläsare och kursledare (Berghs School of Communication, Medieinstitutet, Lunds universitet, Malmö University m fl)
  • Journalist vid Sveriges största krisövning SAMÖ-KKÖ
  • Manusförfattare och filmare, dokumentärfilmen Bärarna & Berget
  • Programledare i Radio Shore 98,6 under 2011
Annonser